Elävä keskusta

Hämeenlinnan torin alle on suunniteltu parkkipaikkaa. Olen kortiton ihminen ja asun keskustassa, joten parkkipaikka torin alla ei välttämättä puhuttele. Katseeni vaeltaa mielellään toria sinne tänne ja miettii sille käyttöä, joka toisi elävyyttä eli ihmisiä kaupunkikuvaan myös talvella. Helsingin rautatieaseman luistelurata viehättää. Mielelläni näkisin myös Hämeenlinnan torilla luisteluradan. Päivällä ja illalla olisi perheille keskustassa urbaani ulkoilupaikka, jossa välillä voisi piipahtaa kahville ja mehulle, jopa syömään. Iltaisin nuorille voisi järjestää keskustan jäällä perinteisiä rusettiluisteluita. Nuoret liikkuisivat, ulkoilisivat ja tapaisivat toisiaan. Mielestäni Hämeenlinnassa yhdistykset ja toria ympäröivät yritykset voisivat lähteä rahoittamaan hanketta. Aina ei tarvita julkisen sektorin rahoitusta. Heiltä riittää joskus vain hyvä tahto ja lupa uusille ideoille.

Idearikasta kuluvaa vuotta!
Hanna Vilkka

Jätä kommentti

css.php