ISÄLLE ILOKSI

Otsikko on suoraa lainausta hämeenlinnalaisen palvelevan alusasuliikkeen Siron mainoksesta menneeltä viikolta. Mainoksen kuvassa on nuori nainen Aubaden alusvaatteissa. Mainos lupaa isänpäiväksi liivejä, housuja ja sukkahousuvöitä S:stä L:ään. Mietin, että kenelle tuo mainos on suunnattu?

Ensimmäinen lukutapani oli se, että vielä 2000-luvulla nainen esineellistetään miehen katseelle ja isänpäivän kunniaksi äidin tulisi paketoida itsensä hemaiseviin alusvaatteisiin ja antaa itsensä lahjaksi. Tulin siihen tulokseen, että näin ei enää kukaan ajattele. Onhan kriittinen feminismi saanut jotakin aikaan maailmassa viimeisten vuosikymmenien aikana! Ja isänpäivähän on isän ja lasten juhla.

Toinen lukutapa tuntui paremmin aikaan sopivalta. Sukupuoli- ja seksuaalitutkijana ilahduin, että alusvaateliikkeet ottavat huomioon näin kauniisti edes kerran vuodessa sukupuolensa moninaisesti kokevat isät. Alusvaateliike antaa isille luvan ”tyttöillä” edes kerran vuodessa ja tekevät sen mahdolliseksi jopa alusvaatteita myöten.

Hyvää isänpäivää kaikille transsukupuolisille ja transvestiitti-isille!

Jätä kommentti

css.php